AZW  Extension AZW
Mainimage

The concept creates a structure connecting to a set of existing highrise, flanking the buildings to the east. The sloping north-south structure is tailored to the existing ensemble of three high-rises, and takes into consideration the visual axes with respect to both horizontal and vertical datums. The roof pitch is used to maintain a proportional relationship to the highrises.

AZW CENTRE

The AZW CENTER, located in the new building, includes a new multi-purpose room with a prestigious foyer and adjoining rooms, a library, and a café with roof terrace. The reduction in the area of exposure of the tower's facade is minimal, and will provide quality outdoor spaces to the south and west. The AZW center works with the newly created access at the eastern façade in the completed section of the building, wherein activities of the training center can take place, such as symposiums and lecture.

AZW EXTERIOR

The exterior facade of dark metal offers an attractive opportunity to market the organization. Through the perforation of the facade, a unique identity can be represented, creating a second skin. The exact formulation of these perforations should be developed together with the organization's marketing department. The metal railings are to be replaced using precast concrete elements. This can be done while the project is operational, having little effect on the entire building. By replacing the yellow of the towers with white, a modern and contemporary design can be achieved through contrast with the black perforated metal.

AZW ROOF TERRANCE

The roof terrace is positioned on the southwest of the 3rd floor. In addition to the roof terrace of the Cafe, the kindergarten is also provided with an outdoor area in the southwest of the parcel. The extension of the terrace across the plane of the roof creates a smooth transition to green across the assembly.

>> architekturwettbewerbe.at

AZW_WEB Diagramm.jpg

Projecttype: 
Public buildings
Project Start-End: 
2010/10 - 2011/01
Location: 
Innsbruck
Austria
Client: 
TIGEWOSI
Assignment: 
Competition (invitation)
Service phases: 
HOA PL§3 1-2, HOAI 1-3
Status: 
finished
Architecture: 

Kathrin Aste, Frank Ludin, Daniel Luckeneder

Projektbild
Projektbild
Projektbild